14:19 17 jun 2013

Foto: Olof Viktors

I torsdags förkunnade White Guide de allra bästa inrättningarna för att avnjuta riktigt gott kaffe. Det är då självklart glädjande att kunna konstatera att Kaffeknappens egen fikaguide, sammanställd av vår Advisory Barista Matte, stämmer väldigt väl överens med White Guides slutsatser!

Årets bästa café
Olof Viktors bageri och café
I Glemmingebro, mitt på Österlen, ligger bröd- och konditorkungen Jan Hedhs pärla Olof Viktors. Bröd och bakverk utöver det vanliga, kombinerat med en kaffeservering med höga ambitioner.

Årets kaffebar
Koppi
Sveriges bästa kaffebar hittar vi just nu i Helsingborg. Med eget rosteri och ursprungsbetecknat kaffe, som Koppi var bland de första att erbjuda i landet, tillsammans med ett café i en urban miljö samlar man så många pluspoäng att utmärkelsen är i hamn.

Årets konditori
Vete-Katten
På Kungsgatan, downtown Stockholm, ligger denna klassiker bland klassiker. På Vete-Katten mixas tradition med innovation och utbudet är utomordentligt!

Under White Guides prisutdelning fick även Rosendals Trädgårdskafé utmärkelsen ”Årets fikaställe” och Leva Kungslador i Visby förärades benämningen ”Årets värt en resa”.