15:01 10 Feb 2015

Eftersom Kaffeknappen strävar efter att ligga “steget före” var vi ju naturligtvis tvungna att prova årets snackis, semmelwrapen! Så här i semmeltider uppstår ju alltid frågan om vilken semla som får utnämningen “stans bästa” och nu verkar den traditionella semlan ha fått konkurrens. Det är Mathias Ljungberg på Tössebageriet som introducerat denna nya skapelse och succén har inte låtit vänta på sig.

Kaffeknappens baristor var dock något kluvna i omdömet. Från “helt fantastiska” och “otroligt goda” till mer sansade bedömningar som “helt ok” och “något för mäktig”. Det berodde nog lite på om man uppskattar fluffigheten och brödet i den klassiska semlan eller om man mer gillar kardemummasmaken och fyllningen. Det samlade betyget hamnade på 7 av 10 vårsolar. En semla att ta med sig till parken eller ut på stan helt enkelt, de flesta skulle nog behålla sin traditionella semla på fikarasten med arbetskamraterna. Undertecknad är dock helt såld på dessa nykomlingar, det får nog bli en av varje nästa gång…  /Boban