Övriga drycker

Kaffe i all ära, men vi är väl medvetna om att det finns fler drycker som uppskattas vid olika tillfällen. Som faktiskt kan göra en fikalösning komplett. Vi har det mesta. Juice, saft, läsk, O’boy, mineralvatten och självklart te! Vårt utbud av teer är vi också väldigt stolta över, det håller helt enkelt mycket hög klass! Allt vi har ryms inte på dessa rader men räkna med att du kan få det mesta av drycker hos oss. Är du törstig skicka oss ett mail så hjälper vi dig.

På kaffeknappen kan vi tillgodose även den mest inbitna te-entusiast med teer i absolut världsklass. Inte minst de för oss exklusivt framtagna teerna från Bogawantalawa. I Sri Lankas höglandsområde, på 1 800 meters höjd, ligger ett av de finaste och bäst lämpade områden man kan tänka sig – när det gäller teodling. I en dal som heter Bogawantalawa, även känd som ”The golden valley of tea”, produceras ett antal teer exklusivt för Kaffeknappen. Klimatet i Bogawantalawa är helt perfekt för teplantan. Här plockas bladen alltid för hand och med största omsorg. De förädlas i fabriker i området och skickas helt oblandade – för att säkerställa högsta kvalitet. Inte konstigt att te från Bogawantalawa anses som något av det absolut bästa man kan dricka. Hos oss hittar du sex olika smaker: Earl Grey, Green Tea Lemon, Loinorn Estate, Strawberry & Rhubarb, Christmas Tea samt Rooibos Honey (där naturligtvis själva Rooibosbladen kommer från Cedarbergen i Afrika).

Rooibos Honey
Rooibos är afrikaan och betyder “röd buske”. Det uttallas ”rojboss” med betoningen på första stavelsen. Det är inget te i ordets rätta bemärkelse utan kan mer liknas vid ett örtte. Det är milt och fruktigt i sin smak och fritt från koffein, vilket gör det lämpligt att dricka även på kvällen.

 

Loinorn Estate
Loinorn innehåller inget annat än teblad från just denna lilla gård som är den högst belägna av samtliga i dalen. Utan uppblandning av andra tesorter höjs kvaliteten på teet till höjderna. Smaken följer hack i häl. Med sin milda framtoning är det ett utmärkt val vid frukostbordet.

 

Green Tea Lemon
Det handlar om tidigt skördade teblad med naturliga smakingredienser. Ett härligt grönt te där den milda smaken kompletteras av en tydlig citruston. Ringblommor hjälper till att bevara citrussmaken hela vägen till muggen. Green Tea Lemon rymmer dessutom gott om antioxidanter, vitaminer och mineraler.

 

Earl Grey
Bogawantalawas version av världens mest uppskattade tesort är mild och inte för söt eller för blommig i sin framtoning. Helt enkelt lätt att tycka om. Precis så som Earl Grey ska vara.