09:49 09 Nov 2010

Kommer du på dig själv med att allt som oftast hamna på samma restaurang när du lite ”spontant” bestämmer dig för att gå ut och äta? Beställer du alltid in samma vin och tar samma promenadstråk hem från restaurangen? Väljer du alltid samma kaffe i butiken när du är och handlar? Har du haft samma frisyr sen du var 20? Även vinnande koncept blir slentrian och passé efter ett tag, det som funkade så bra för 2 år sen kanske inte fungerar lika bra idag. Tänk i nya banor, ligg steget före, förnya, våga pröva och var inte rädd för att misslyckas! 

Vissa saker förblir tidlösa som Beatles eller ett par jeans, vissa saker får ytterligare en storhetstid som 50-talsdesign eller 7 små kakor, och vissa saker ändrar bara form eller smak.

Överraska dig själv och någon annan minst en gång i veckan, prova ett nytt vin till helgen, ställ bilen en dag och åk kommunalt till jobbet, eller ännu bättre; ta en promenad, köp en röd tröja även om du nästan alltid bär svart, ät pannkakor på en måndag. På jobbet kan du kanske pröva något annat än ditt vanliga bryggkaffe klockan 08.32, testa en espresso, gör lite kaffe i en Aeropress eller varför inte en riktigt god kopp te? Fika med några andra som du inte brukar fika med, lär känna nya människor. Du behöver verkligen inte sluta gå till dina favoritställen eller byta partner varje vecka, men gör något annorlunda varje dag så lovar jag att du kommer att känna dig som en ny människa full med energi, nya erfarenheter och nya favoritsmaker. – Jag tycker inte om surströmming! – Hur vet du det om du inte provat!?

Det är bättre att ångra något du gjort, än något du inte gjort. Ombyte förnöjer, variation är stimulerande, och nytänk föder framgång, våga bryta mönstret.  /Matte