10:44 27 Apr 2012
Vi har pratat om det förut och vi kommer att tala om det igen, för det är rätt märkligt att situationen är som den är. Senaste reaktionen på detta är Anders R Christensens artikel i Aftenpostens nätversion av Oslopuls. Där går han till angrepp mot en icke namngiven, Michelinstjärneförsedd krog i centrala Oslo. Han börjar förvisso att berömma dem för ett näst intill perfekt upplägg, klanderfri personal och utsökt mat. Men allt faller pladask när de kommer till det avslutande kaffet. Plötsligt tar alla kunskaper slut. Plötsligt är det inte lika viktigt att smakerna gifter sig med varandra. Plötsligt vet personalen inte vad det är de serverar! Och då pratar vi om kaffe som har fler aromer än vilket vin som helst. Kaffe, som likt vin till huvudrätt, måste väljas med omsorg för att locka fram det bästa ur efterrätten. Missionerandet om en bättre kaffekultur på finrestaurangerna går vidare. För dig som är nyfiken rekommenderar vi att läsa hela Anders R Christensens artikel. /Matte