10:24 09 May 2014

Stjärnorna äntrar scenen till ett öronbedövande vrål och publiken verkar bli helt galen. Ljuseffekterna bländar ögonen. Basen pumpar ut musik som känns i mellangärdet.

Rockkonsert på Hovet? Nä, det är dags för prisutdelning i årets Bocuse d´Or Europe där eliten bland europas mästerkockar gör upp om titeln (och platser i VM nästa år). För en vanlig matintresserad kan detta bli en verklig chock men kul är det. Att titta på de konstverk som presenteras är dessutom fantastiskt, vilken otrolig nivå det är!

Att det blev en helnordisk prispall första gången tävlingen gick av stapeln i Sverige gjorde ju inte saken sämre, stort grattis till Tommy Myllymäki men även till våra grannar i Danmark och Norge (som är vana att stå överst på pallen)! Undrar om det arrangeras resor ner till VM i Lyon nästa år? /Boban

http://www.dn.se/kultur-noje/nyheter/europas-basta-kock-kommer-fran-sverige/