Vårt ansvar – En hållbar framtid

Kaffeknappen för en hållbar framtid

Vi på Kaffeknappen är övertygade om att alla måste dra sitt strå till stacken och påverka vår omgivning mot ett större ansvarstagande vad gäller vår miljö och hållbarhetsfrågor. Som del av en större organisation har vi nu dessutom möjligheter att vara delaktiga i projekt som verkligen kan göra skillnad. CSV – att skapa delat värde – är en grundläggande del av Nestlés affärsverksamhet som fokuserar på specifika områden av företagets kärnverksamhet, nämligen vatten, näring och landsbygdsutveckling.

Vi tar täten i branschen!

Vi certifierade oss enligt ISO som första företag i branschen redan 1998. Under våren 2016 uppdaterade vi våra certifikat till de senaste versionerna; ISO 9001:2015, ISO 14001:2015 samt OHSAS 18001 och blev därmed ett av de första företagen i hela Sverige med den nya standarden! Vi ståtar sedan flera år med AAA-rating när det gäller kreditvärdighet enligt Soliditet, som har Nordens mest avancerade verktyg för kreditvärdighetsbedömning. Dessutom är vi innehavare av ett sigill i riskklass 4, från UC AB som är marknadsledande inom kreditinformation. Med dessa bevis hoppas vi att du ska känna att det är tryggt och säkert att göra affärer med oss!

Zelmerlöw Björkman Foundation

Kaffeknappen samarbetar med Zelmerlöw & Björkman Foundation i deras projekt för att hjälpa barn och ungdomar i Afrika. Under 2017 har vi finansierat bygget av ett eget klassrum på Kenswed Academy i Nairobi och även bidragit til vattenprojektet i samma område. Läs gärna mer om detta på följande länk >>

Nestlé Cocoa Plan

Genom Nestlé Cocoa Plan samarbetar Nestlé med The International Cocoa Initiative (ICI) för att skapa en bättre framtid för barn och deras familjer i områden där kakao odlas. Ett företag kan inte ensamma lösa hela problemet men Nestlé har startat ett storskaligt projekt som visat sig vara mycket effektivt. Läs mer om detta här >>

ZOÉGAS Coffee By Women

Läs mer här om ZOÉGAS projekt Coffee By Women där man utbildar kvinnliga kaffeodlare i Östafrika och genom detta skapar bättre förutsättningar för en hållbar utveckling.