Vi tar kaffe på allvar

– alla kaffeknappar är SCA-certifierade baristor!

 

SCA (Speciality Coffee Association) är världens ledande organisation när det gäller kaffe, kvalitet och konsten att leverera en unik kaffeupplevelse. Det är den främsta och mest aktade organisationen i världen och deras utbildningsystem (SCA Coffee Diploma System) är otroligt eftertraktat. Som ett led i att hela tiden fortsätta att utvecklas och ligga i framkant har vi på Kaffeknappen haft målsättningen att samtliga anställda (varenda en, oavsett funktion) ska vara certifierade enligt SCA:s utbildningsmoduler. Sedan januari 2015 infriar vi det målet! Och det har vi haft förmånen att fixa helt på egen hand då vår Advisory Barista Matte Carlson är en av tre licensierade utbildare i Sverige.

Kaffeknappens egen Matte Carlson är en av tre licensierade SCA-utbildare i Sverige.

Kaffeknapparna är certifierade inom minst två av följande så kallade moduler. Alla våra medarbetare är dessutom certifierade baristor!

>> SCA Introduction to coffee
>> SCA Barista Skills
>> SCA Brewing
>> SCA Roasting
>> SCA Sensory Skills
>> SCA Green Coffee

I vår värld är kaffekunskap både på bredden och djupet en förutsättning för att kunna leverera en trovärdig och högkvalitativ tjänst. Det faller sig också naturligt att vi vill veta allt om kaffe, som de kaffenördar vi är. Passionen för kaffe och hela den värld som omgärdar det svarta guldet är något vi har nytta av varje dag. Det tillsammans med vår ambition om en servicenivå utöver det vanliga, är det som både infriar och överträffar de krav våra kunder med rätta ställer på oss varje dag.

En del av våra tankar finns beskrivna i den här intervjun som publicerats i SCA:s magasin CAFÉ EUROPE, gå gärna in och läs!

Mer om SCA hittar du i den här broschyren, eller på SCAs officiella webbsida.