11:26 17 apr 2017

London Coffee Festival är Storbritanniens och en av världens största kaffefestivaler för att belysa och visa upp Londons kreativa och innovativa kaffescen. Följ med i rapporten från vår man på plats.

Festivalen som är det officiella startskottet för UK Coffee Week, samlar över 30000 kaffenördar för att frossa i smak, design och nyheter inom kaffevärlden. Som besökare har man chansen att få träffa och se några av världens bästa baristor utföra sitt hantverk. Hundratals utställare erbjuder provsmakningar av kaffe, specialte och annat ätbart, allt inramat i en skön miljö med liveband som sätter musik till upplevelsen. Bland allt gott som fanns att prova var det dock några produkter som stack ut och som jag tror vi kommer få se mycket av framöver:

 • Coldbrew – Växer så det knakar och det kommer i en mängd olika varianter, på flaska och i burk, handbryggt. Både stora och små aktörer kommer med just sin variant så vi får se när det börjar blomma upp även här i Sverige.
 • Specialkaffe i Nespressokapslar från mindre rosterier har nu börjat dyka upp, vilket är kul då det ger fler möjligheten att prova spännande blandningar hemma.
 • Mjölksubstituten har tagit sig över atlanten på allvar och det dyker nu upp allt fler varianter. Havredryck känner de flesta till i Sverige men vi har även mandel, cocos(!) och soyaprodukter av alla dess slag som fungerar mycket bra att skumma till cappuccinon eller latten.
 • Hälso- och miljötrenden håller i sig och det experimenteras med islatte och även kaffedrinkar som innehåller superbär och greens till förmån för sockret som det minskas av.
 •  
   

   

  /Matte