15:28 14 jun 2014

Vi kaffeälskare brukar ju lite slarvigt tycka att kaffet som erbjuds på finare krogar inte alls håller samma standard som övriga delar av upplevelsen. Fantastiska menyer, välkomponerade dryckespaket till och allt detta rundas av med…. en kopp mediokert kaffe. Är det verkligen så fortfarande? Jag är inte så säker på det, standarden och ambitionsnivån höjs ständigt och på många bra ställen har jag blivit serverad bra kaffe. Med vissa brutala undantag förstås.

Häromdagen hade jag nöjet att tillsammans med några goda vänner njuta av en middag på Gastrologik som ju blivit hyllat på många sätt. Upplevelsen höll högsta nivå med rena fina smaker och en tydlig koppling till naturen i olika former. Hur var då kaffet? Jo, det var faktiskt riktigt bra! En meny där man kunde välja mellan olika blandningar (bl.a. hade de en egen espressoblandning som jag inte kunde låta bli att prova) och bryggmetoder. Espresson var av modernt snitt och riktigt god i min smak. Någon i sällskapet tyckte sig dock ana något brända toner, riktigt het var den i alla fall. Bryggkaffet (Chemex) var mycket gott och jag måste nog ge hela kaffeupplevelsen absolut högsta betyg. Mer sånt, tack! /Boban