15:05 02 Apr 2015

Påsken är en högtid fylld av mysiga kaffestunder med familj och vänner. Vissa av oss tar kvasten och flyger iväg, andra väntar långväga gäster. Här får du veta hur du som den perfekta värden/värdinnan imponerar med extra gott påskkaffe!

Ola Persson, med bakgrund från ZOÉGAS, reser nu världen runt som Master Barista och Beverage Developer för Nestlé Professional. Här kommer två av hans bästa tips på påskdrycker som piffar till våra nordiska påsktraditioner.

Espresso Vulcano

1 tsk espresso (tex Nescafé) och 35 ml varmt vatten
eller  en dubbel espresso.
15-20 ml kondenserad mjölk
1 nypa cayennepeppar
Apelsinskal (ca 1×3 cm) 

Lägg apelsinskal och en espresso i ett glas och låt det vila. Häll kondenserad mjölk i ett shotglas – gärna på fot – och strö över cayennpeppar. Häll försiktigt espresson över (utan apelsinskalet). Rör om och njut!

Här kan du se Ola Person skapa denna dryck. (extern länk!)

Påskkaffe med apelsin och kardemumma

1 liter kaffe
¼ – ½ apelsin
5-10 kardemummakärnor

Lägg kaffe, apelsin och kardemummakärnor i en tygpåse och låt det dra i varmt vatten (96 grader) i ca 4 minuter. Du kan även tillsätta allt i kaffefiltret om du hellre brygger i en kaffebryggare