16:21 18 okt 2017

Igår kom då äntligen mina smakprover från Lettiska företaget Coffee Pixels. Det hela startade med idén om att försöka hitta ett nytt sätt att njuta av specialkaffe och då framförallt på språng. Företaget erbjuder idag två produkter i form av små ”chokladkakor” men istället för kakaobönor tillverkad på kaffebönor.


Ingredienserna är således kaffebönor av arabica, cascara (torkat fruktkött från kaffebäret), kakaofett, rörsocker och Himalaya-salt som på 10g som har ett koffeininnehåll motsvarande en espresso.

Fruktig, smörig mellanmörk choklad är nog det närmaste man kan komma rent smakmässigt. Det är en spännande produkt även om jag personligen inte tyckte att den kunde ersätta mitt morgonkaffe, däremot så kan jag helt klart tänka mig att ha en i väskan om energinivån skulle gå ner när man är ute på stan.

//Fredrik