16:55 03 mar 2014

Precis som vi skrev om för någon vecka sedan verkar DN:s utmärkelse Gulddraken få större och större uppmärkamhet hela tiden. Nyfikna som vi är ville vi naturligtvis kolla in trenderna på ett par av de nominerade caféerna. De borde ju ha hyfsad koll….

Sagt och gjort, Café Esaias och Mean Coffee ligger ju ett stenkast (nåja, ni vet inte vilken kastarm jag besitter) från varandra så ett frukostmöte kombinerat med provning av några nya bönor stod på programmet en lite kylig februarimorgon. Inga större överraskningar (vi har ju varit här förut) mötte oss, den genuina passionen för kaffe lyser verkligen igenom som vanligt. En påtaglig vilja att dela med sig av sin kunskap på ett ödmjukt sätt är också trevligt, alla kunder är ju inte kaffeexperter!

Själva kaffet då? Espresson visade balanserade toner, frukten kändes och syrligheten fanns där men kanske inte som de excesser i citrustoner man hittat de senaste åren. Ett kaffe med fyllighet och en härlig balans, eller som Matte uttryckte sig, en modern espresso fast inte extrem! Själv tar jag med mig dagens skönaste kommentar från Joel på Esaias; det är klart att vi kör en ”batch brew” för densitetens skull! /Boban