10:34 18 Okt 2010

För ungefär 5 år sedan var det mest trendiga i storstäderna runt om i Sverige att sippa på en stor krämig Caffè Latte medan man satte tänderna i en ännu större muffins. Sen ett tag tillbaka är det andra bullar som gäller, vi pratar Droppbrygg, Chemex, Aeropress och Siphon, bryggkaffe är inte bara hetare än någonsin, det är både roligare och godare än vad det någonsin varit!

Espresso då, är det uträknat som bryggmetod? Absolut inte! Espresso är en fantastisk bryggmetod, men som långt ifrån alla hanterar på rätt sätt tyvärr. Kaffebryggning och speciellt espresso är ett hantverk som kräver precision, tålamod och noggrannhet.

Är du sugen på att uppdatera sin utrustning hemma och vill veta lite mer, eller kanske smaka och uppleva hur dessa metoder fungerar? Kom gärna förbi hos Kaffeknappen så visar jag gärna hur det fungerar.

Se även:

http://aerobie.com/products/aeropress.htm

http://www.chemexcoffeemaker.com/

http://www.harioglass.com/global/index.html

Brygg it on!  /Matte